Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Január 05. 17:40, csütörtök | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Ismét nagy elismerést kapott a város: Kiemelkedő önkormányzat díjat kapott Szentendre!

Ismét nagy elismerést kapott a város: Kiemelkedő önkormányzat díjat kapott Szentendre!

Kiemelkedő önkormányzat díjat kapott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap programsorozatban való részvételéért Szentendre. Az elismerésről a múlt év végén döntött a főszervező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Magyarország tizenöt éve rendezi meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot szeptember 16. és 22. között. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához 2015-ben 182, 2016-ban 214 hazai település csatlakozott, ezzel Magyarország a harmadik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben.

Szentendre 2016-ban már tizedik alkalommal kapcsolódott az Európai Mobilitási Hét kampányhoz. A városi rendezvény a tavalyi évtől kiegészült egy további programmal, és bevonták a rendvédelmi szerveket is, akik a biztonságos közlekedésre, a közlekedés szabályainak betartására és a segítségnyújtásra hívták fel a figyelmet. A városi programok a Duna-korzón közel két km hosszú területen fogadták az érdeklődőket. akik tavaly rekord számban. mintegy kétezren vettek részt a rendezvényen.

A fejlesztési tárca a város környezettudatos, helyes és biztonságos közlekedést népszerűsítő, szemléletformáló programjainak szervezését díjazta a rangos elismeréssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.