Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 30. 09:51, szombat | PR
Forrás: (x)

Így válassz megfelelő összecsukható padlás létrát!

Így válassz megfelelő összecsukható padlás létrát!

A padlástérbe jutáshoz nem minden esetben megoldható egy fix lépcső beépítése, de sokszor még akár egy állandó létra használata is problémát jelenthet a helyszűke miatt.

Vannak összecsukható padlás létrák is, de tudni kell, melyik változatot válasszuk.
A térkihasználás érdekében sok háznál tároló funkcióval beépítésre kerülnek a padlásterek. Ha ezeket a tereket nem használjuk állandó jelleggel, akkor érdemes lehet olyan feljutási megoldást választani, ami nincs mindig útban. Erre lehet jó válasz egy összecsukható padlás létra használata.

Ne féljünk az összecsukható padlás létra használatától!

Vannak, akik attól tartanak, hogy az összecsukható padlás létrák nem elég biztonságosak, vagy nem bírnak el megfelelő súlyt ahhoz, hogy a család nehezebb tagjai is bátran használhassák. Bár törékeny szerkezetnek tűnhetnek, ezek a padláslétrák mégis általában 150 kilót bírnak fokonként, de van olyan kivitel, ami 250 kilót is kibír, ezért valójában rendkívül erős konstrukciók, amit bátran terhelhetünk.

Hogyan válasszunk megfelelő padlás létrát?

Az összecsukható padlás létrák alapvetően három csoportba tartoznak. Az első, a háromrészes padlás létra, ami a padlásfeljárót lezáró lépcsőfedélre záródik vissza. Ezek talán a legpraktikusabbak, mert árban ezek a legelérhetőbbek és a tetőtérben nincs szükség plusz helyre, hogy a padlás létra csukott állapotban is elférjen, így akár közvetlenül a tető mellé is helyezhetőek. Hátránya, hogy a két illesztési pont miatt ezek valamivel gyengébb konstrukciók, mint a többi padlás létra fajta.

A második fajta a kétrészből álló, padlástérbe csúszó létra. Itt már szükség van némi helyre a padlástérben, mert a padlás létra csukott állapotban túlcsúszik a lépcsőfedélen. Kárpótlásul szintén jó árban elérhető padlás létráról van szó, ami erősebb, mint a három részben csukható társa.

Az utolsó padlás létra fajta pedig az ollós kivitel. Ez szintén a lépcsőfedélre záródik, így rendkívül kis helyen is elfér. Mivel fémből készül, erősebb, mint az általában fából készülő két és három részes társai, viszont ennek megfelelően az ára is valamivel magasabb.

Vannak emellett teleszkópos padlás létrák is, amiket viszont nem lehet fixen beépíteni, így kevésbé biztonságosak. Emellett viszonylag drágák is, ugyanakkor egészen kis helyen is elférnek.

Érdemes inkább egy fixen beépített, összecsukható padlás létrát választani, mert minden igényt kielégítenek és jóval biztonságosabbak, mint egy sima létra használata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.