Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Február 01. 08:03, szombat | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

Az idei fűtésszezonban több a kémény- és a kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezési balesetek. Éppen ezért ezek elkerülésére is felhívja a figyelmet a katasztrófavédelem.

A többség már odafigyel a rendszeres szellőztetésre és szénmonoxid érzékelőket is egyre többen szereltetnek be. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy házunk kéménye megfelelően tisztítva legyen, mert az ott lerakódott égéstermékek meggyulladhatnak veszélyeztetve ezzel az épület tetőszerkezetét, hangsúlyozza a katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy engedjük be a kéményseprőt, hogy ellenőrizhesse a kémény állapotát, elkerülve ezzel akár a ház leégését.

A kémény mellett gyakorta érkezik kazánházban kialakult tűzről jelzés a tűzoltókhoz. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a kazánt, illetve a begyújtáshoz használt fát, papírt, egyéb éghető anyagokat nem a kazán közvetlen közelében, hanem biztonságos távolságban, fizikailag elkülönítve tárolunk, így az esetlegesen kipattanó parázs nem fogja begyújtani a kazán környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: