Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 27. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.

A megemlékezésről beszámolva a rendőrség a police.hu oldalon azt írta: a nemzeti lovas díszegység 2001. január 1-jén alakult meg, hogy a központi állami és nemzeti ünnepeken a magyar huszár hagyományőrzés értékeit felhasználva díszelegjen és díszjárőr-szolgálatot teljesítsen.

Az ünnepségen Tarcsa Csaba dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a rendőrség lovas szolgálatának szerepét, a hagyományőrzés fontosságát, valamint a díszegység feladatait és nélkülözhetetlenségét hangsúlyozta - ismertették.

Kiemelték, hogy a húsz évvel ezelőtt megfogalmazott cél, amely életre hívta a nemzeti lovas díszegységet, ma is érvényes, létjogosultsága Magyarország tekintélyének növelésében, az állami protokollban és a rendőrség életében, működésében is megkérdőjelezhetetlen - írták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a keddi eseményen a nemzeti lovas díszegység zászlajára a belügyminiszter tűzte fel a szalagot.

Címkék: díszegység, lovas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére