Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Április 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Hatszáz kilométernyi kerékpáros útvonal

Hatszáz kilométernyi kerékpáros útvonal

A Pilis Bike kerékpáros útvonalhálózatot szerdán adták át Pilisszentlászlón.

A Pilisi Parkerdő Zrt. fejlesztésének köszönhetően szerdától csaknem 600 kilométer hosszú, kerékpározásra kijelölt út várja a túrázókat a Pilisben, valamint a Visegrádi- és a Budai hegységben - írja az MTI.

A fejlesztés során 9 "Parkolj és bringázz!" (P+B) pontot és 28 kijelölt biciklis túraútvonalat alakítottak ki, a Pilis Bike bicikliút-hálózat a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartva valósult meg.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az állami erdőgazdaságok széles körű közjóléti funkciót látnak el. Hozzátette: egyre népszerűbb a túrázás, ennek megfelelően az államnak is fel kell készülnie az igények kielégítésre, s ebben a parkerdő - amely az ország leglátogatottabb állami erdőgazdasága - élen jár.

A témáról bővebben a Pilis Parkerdő Zrt. oldalán is olvashatunk>>

Fotó: parkerdo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.