Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. November 02. 12:27, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

A bontások és a hosszas tereprendezés után elkezdődött a minap a belvárosi árvízvédelmi fal építése. A munkák során a szakemberek hat méter mélyen betonozzák ki a védmű, így a mobilgát alapjait is.

Mivel télen a jogszabályok szerint építési munkák nem végezhetők, így nem sok ideje maradt a kivitelező cégnek idén a gát munkálataival. A szakemberek azonban már a bontási és tereprendezési feladatok után az építésnél tartanak, jelenleg ugyanis a védmű alapjain dolgoznak.

A napokban a jachtkikötő és a Rév utca között dolgoznak a szakemberek, akik ezen a szakaszon a korábban épített árvízvédelmi vasbeton falat emelik meg, fejtett ki Varjú Lajos. A műszaki felelős hozzátette, hogy emellett a műszaki út alépítményének a kialakítása is zajlik, valamint a Bem József utcáig a kivitelező elbontotta a korábbi árvízvédelmi kis építményt, helyére pedig vasbeton fal épül, melynek már az alapozása folyik hat méter mélységben. Ennek a védműnek kettős a szerepe, hiszen az átszivárgó talajvíztől is véd, amellett feladata, hogy a magassági biztonság érdekében épülő falat is megtartsa.

A Bem József utcától a Péter Pál utcáig épülő védmű ugyanezzel a módszerrel épül majd, annyi különbséggel, hogy ezen a szakaszon helyezi majd ki a város árvízkor a mobilgátat.

A beruházás végső határideje 2013 ősze, a mobilfal tartószerkezetnek viszont még idén el kell készülnie. A belvárosi gátszakasz több mint két és fél kilométeren újul meg, melyből az országban egyedüliként 333 méter mobilfal védi majd Szentendrét árvízkor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére