Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Február 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp / zeneiskola

Hangszeravató köszönet a zeneiskolától

Hangszeravató köszönet a zeneiskolától

Hangszeravató ütős-koncertet adnak március 8-án a Barcsay iskolában a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei, akik ezzel a rendezvénnyel köszönik meg, hogy adományoknak köszönhetően sikerült egy vibrafont vásárolniuk.

Civil összefogásnak és rengeteg segítségnek, támogatásnak köszönhetően valósult meg a Vujicsics Tihamér Zeneiskola egyik álma, egy vibrafon vásárlása. Tavaly márciusban tette meg az első lépést a zeneiskola vágyának megszerezésére, mely végül karácsonyra sikerült. Nem volt egyszerű feladat, különösen mostanság majd egy millió forintot összegyűjteni, de belevágott a zeneiskola.

A majd egyéves kampány alatt volt jótékonysági koncert, árverés, utcazenélés a Fő téren a turisták nem kis örömére, fellépések sora (például a Múzeumok Éjszakáján, vagy a leányfalui Református Templom zenei sorozatán). A tanszak jelenlegi tizenöt nebulója régi növendékekkel kiegészülve tucatszor cipelte el a nem kis hangszerkészletet, és mutatta be töretlen lelkesedéssel repertoárját a közönségnek. Erőfeszítéseiket pedig év végére siker koronázta, karácsonyra ugyanis megérkezett Németországból az Adams VSWV31 vibrafon, amelyet a gyerekek buzgón birtokba is vettek.

A siker nemcsak a pénz összegyűjtése, annál sokkal többet jelentett ez az egy év a kampányban résztvevő gyerekek számára. Egy életre szóló pozitív tapasztalatot: kitartásról, kemény munkával kiérdemelt sikerről, jó szándékról, összefogásról.

Rengeteg ember önzetlen segítségének köszönhetjük ezt az új hangszert: Bártfai Zoltán tanárúr és a gyerekek mellett szüleiknek, akik sok hétvégéjüket áldozták fel, és működtek közre a koncerteken. Wolf Péternek, aki ügyünk fővédnöke lett, Bihon Győző festőművésznek, aki egy képét ajánlotta árverésre, a név nélkül adományozóknak, mindazoknak, akik a szervezésben, hírverésben, a közönség vendéglátásában, szállításban, plakátok-szóróanyagok készítésében és még annyi minden másban önként segédkeztek. Szeretnénk örömünket megosztani és köszönetet nyilvánítani, ezért hangszeravató koncertet szervezünk, melyen minden érdeklődő megismerheti ezt a különleges hangszert” – olvasható a zeneiskola közleményében.

A Hangszeravató ütős-koncertnek március 9-én, szombaton 16 órakor, a szentendrei Barcsay Iskola színházterme ad otthont. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt