Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2016. Szeptember 02. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Hamarosan mammográfiai szűréseket végezhet a SZEI

Hamarosan mammográfiai szűréseket végezhet a SZEI

Várhatóan ősz végétől lesz elérhető a mammográfiai szűrés a Szentendrei Rendelőintézetben.

Augusztus 29-én tartott az Országos Tiszti- Főorvosi Hivatal szűrésre való alkalmassági helyszíni szemlét, az intézményben, ahol a személyi, tárgyi feltételeket is maximálisan alkalmasnak találta a tervezett szolgáltatás elvégzésére.

A környéken tíz-tizenötezer hölgyet érint a mammográfiai vizsgálat, jelenleg azonban a Szentendrei rendelőintézetben klinikai mammográfiai vizsgálat elvégzésére van lehetőség, ami azt jelent, hogy csak kialakult panasz esetén, beutalóval tudják vállalni a vizsgálatok elvégzését. Az intézményben lévő korszerű berendezéssel a legkisebb sugárterhelés mellett tudják a legpontosabb diagnózist felállítani. A Szentendrei Rendelőintézet már korábban megkérte a szűrésre az engedélyt, amit várhatóan az év végéig meg is kap az intézmény, miután a helyszíni szemlén az Országos Tiszti- Főorvosi Hivatal alkalmasnak találta a meglévő feltételeket a feladatkör kibővítésére.

A mammográfiai vizsgálót a legkorszerűbb berendezéssel szerelték fel, ahol egy modern ultrahang berendezés is a páciensek, gyors és hatékony vizsgálatát segíti elő, a legpontosabb diagnózis felállítása érdekében.

Szentendre mellett a környék 13 településéről tartoznak a páciensek a rendelőintézethez, jelenleg a hölgyeknek a Margit Korházba kell elmenniük mammográfiai szűrésre, de várhatóan már nem sokáig, ősz végétől helyben is elérhető lesz a prevenciós lehetőség.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.