Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 16. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Gyorsabban a Megyeri hídon, 80 helyett 100-zal

Gyorsabban a Megyeri hídon, 80 helyett 100-zal

Gyorsabban közlekedhetünk a Megyeri hídon, szerdától ugyanis 100 kilométer per órára emelte a megengedett legnagyobb sebességet az útkezelő, köszönhetően annak, hogy az átkelőn biztonságosan lehet közlekedni.

A döntést követően már szerdán lecserélték az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai a 80 kilométer per órás sebességkorlátozó táblákat 100-asokra, így sokak kívánsága teljesült. Az ugyanis teljesen egyértelmű volt, hogy az átkelő útja alkalmas a gyorsabb közlekedésre, de hogy mennyire biztonságos, azt közlekedési szakembereknek kellett megvizsgálniuk. A módosítást ugyanis szakértői csoport elemzése előzte meg, mely során a hozzáértők a híd megnyitása óta eltelt négy év baleseti statisztikáit valamint az útviszonyokat elemezték. A vizsgálat során kiderült, hogy a hídpályán nincsenek baleseti gócpontok, és nem történtek rajta súlyos balesetek. Mindennek köszönhetően nem indokolt a korábban meghatározott 80-as korlátozás, így a megengedett maximális sebesség 100 lett.

Kérdés, hogy az M0-ra kivezető, traffipaxt kedvelő rendőrök számára kedvelt szakasz nem pont ilyen biztonságos, vagy ott továbbra is szükség van a 80-as korlátozásra?

A hídon pedig, hogy teljesen telhetetlenek legyünk, már csak egy segédmotorok számára kijelölt leválasztott szűk sáv kellene, láthatóan az is elférne az átkelőn, és akkor nem kellene a kerékpárosok között szlalomozniuk a kismotorosoknak, vagy – ahogy néhányszor látni – átlopniuk magukat az autók közt az egyik oldalról a másikra. Igaz a segédmotoros-sávra semmi esély nincs, különösen úgy, hogy nőtt a megengedett sebesség a hídon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.