Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2012. Október 08. 16:23, hétfő | Helyi

Gazdasági alpolgármester, nívódíj, pályázatok napirenden

Gazdasági alpolgármester, nívódíj, pályázatok napirenden

Gazdasági alpolgármester, energiastratégiai és nívódíj pályázat, a Bolgár utcai parkoló, egyebek közt ezek szerepeltek a testület napirendjén a legutóbbi ülésen.

A képviselők jó néhány pontot tárgyaltak a legutóbbi városi közgyűlésen, melyen a városvezetők pályázatot írtak ki gazdasági alpolgármester álláshely betöltésére. Emellett a testület megbízta a Városi Szolgáltató Zrt.-t, hogy versenyeztesse meg Szentendre energiastratégiáját, valamint felkérték a részvénytársaságot, hogy biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket.

A képviselők napirendként tulajdonosi hozzájárulását adtak a Bolgár utcai parkoló részleges tereprendezéséhez, amennyiben az nem jár költséggel. A közgyűlés ezenfelül úgy döntött, hogy január elsejétől vállalja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába kerülő szentendrei oktatási intézmények – Barcsay Jenő Általános Iskola, Izbégi Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Templomdombi Általános Iskola – további működtetését, a törvényi előírásoknak megfelelően.

Az ülésen végül sürgősségi indítványként döntöttek a városvezetők arról, hogy az önkormányzat a Kanonok utca 1. szám alatti rendelőintézet épületével a kivitelező Épkar Zrt.-vel közösen indul a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület által kiírt XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton abban az esetben, ha a zrt. vállalja a részvételi díj megfizetését.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be