Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Május 07. 08:56, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Figyelmeztetés - csaknem az egész országban lehet zivatar

Figyelmeztetés - csaknem az egész országban lehet zivatar

Kedden is csaknem az egész országban számítani lehet heves zivatarra és felhőszakadásra. Így szinte mindenhol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnali, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területén citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és a várható felhőszakadás miatt is.

Mint írták: több helyen, elsősorban a nap második felében lehet számítani zivatarokra. Zivatarok nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a középső tájakon, kisebb valószínűséggel keleten alakulnak ki.

A zivatarokat helyenként felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső eshet. Egy-egy zivatart kis valószínűséggel 80-90 kilométeres óránkénti sebességű széllökés, valamint jégeső kísérhet.

Kedden a hőmérséklet délután általában 22 és 27 Celsius-fok között alakul, keleten melegebb is lehet. Késő estére 16-21 fok közé hűl le a levegő - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn özönvíz zúdult a fővárosra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe