Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Szeptember 11. 07:51, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Eső nyáron, eső ősszel... Már mindig esni fog? - Másodfokú figyelmeztetés

Eső nyáron, eső ősszel... Már mindig esni fog? - Másodfokú figyelmeztetés

Kilenc megyében és a fővárosban másod-, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi területén felhőszakadásokra is figyelmeztetnek. Az érintett területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mindezek mellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a heves zivatarok miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Viharsarokban időnként erős széllökések lehetnek. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon 16-22, másutt 23-30 Celsius-fok között várható, késő este 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.