Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. November 15. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: honvedelem.hu - Nyulas Szabolcs - Fotó: Tóth László

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

A katonai munkát és szolgálatot csak erős hittel, erős akarattal lehet elvégezni – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia ünnepi állománygyűlésén, november 14-én.

A Honvéd Vezérkar főnök az altiszti akadémia Alakulat Napja elnevezésű rendezvénysorozatán azt mondta, hogy hit nélkül kevés az akarat, vagy nem sokat ér, ha nem előzi meg a hit. „Ez nem csak egy kifejezés, nem csak egy jelkép, ez hozzá tartozik a mi szolgálatunkhoz” - tette hozzá. A vezérezredes szerint ez minden katonára vonatkozik, mert ha nem tudják, mi a céljuk, akkor nem tudják büszkén vállalni például magyarságukat, és nem tudnak szembenézni a hibákkal sem.

Szokjunk le arról, hogy olyan természetes, ami bekövetkezik, legyen az a természetes, hogy az következik be, amit én akarok. Amit részemre meghatároztak azt a legjobb tudásommal, a legnagyobb akaratommal, hozzáállásommal fogom végrehajtani” - hangsúlyozta.

A vezérkarfőnök méltatta a diákok és tanáraik munkáját és arra kérte a hallgatókat, hogy legyenek büszkék arra, amit végeznek.

Az ünnepségen – amelyen elismeréseket is átadtak – Dietz Ferenc szentendrei polgármester alegységzászlót adományozott az akadémia logisztikai zászlóaljának, és megköszönte a katonák segítségét a város életében, illetve az árvíz alatt tett erőfeszítéseiket.

Erős hit és akarat – elismert szolgálat Szentendrén

Az ünnepi állománygyűlés után bemutatták prof. dr. Harai Dénes Érték, teljesítmény, siker és Révész Tamás Légjárók című könyvét. Benkő Tibor az előbbivel kapcsolatban azt mondta: egy olyan szerzőt ismerhetünk meg Harai Dénesben, aki a téma kutatásának és a tanításnak szentelte életét. Hozzátette, hogy a katonai nevelés tanulmánykötetének címében jelzett három fogalom egymástól elválaszthatatlan, és arra kérte a szerzőt, hogy folytassa munkáját.

Harai Dénes rövid beszédében azt mondta: „mi katonák tudjuk azt, hogy a harctér, a fegyveres harc nem érvel, egyből bünteti azokat - legyenek azok egyedi katonák, alegységek, magasabb egységek, vagy maga a hadsereg -, akik elfelejtettek felkészülni, vagy, akiket elfelejtettek erre felkészíteni”. A katonapedagógia egy speciális terület, ehhez akart segítséget nyújtani a kötettel – tette hozzá a szerző.

Az altiszti akadémia kétnapos rendezvénysorozatának első napján volt faültetés, koszorúzás, fellépett a Honvéd Együttes és koncertet adott az ABS Big Band.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt