Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 30. 11:46, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.

A tárca közleményében kifejtette, az Egészségügyi Világszervezettől (WHO) január 24-én érkezett az első jelzés arról, hogy Európában is megjelent az új koronavírus, másnap, január 25-én pedig összeültek az Emmi összes érintett háttérintézményének képviselői, és kidolgozták az eljárásrendet az egészségügyi intézmények számára.

Hangsúlyozták, az Emmi és a háttérintézményei folyamatos egyeztetésein elkészültek azok a tervek is, amelyek 2-3 hétre előre előkészítették a kormány döntéseit, a munka ebben a szellemben folyik jelenleg is.

Sok vélemény érkezett ehhez a munkához, sajnos a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azonban már csak akkor jelentkezett a javaslatcsomagjával - akkor is a médián keresztül -, amikor az abban szereplők már vagy intézkedés formájában megjelentek, vagy szerepeltek a kormány döntéseit előkészítő anyagokban - közölte a minisztérium.

Kiemelték, a kormány határozott fellépésének jelentős szerepe van abban, hogy Magyarországon a járvány bármilyen európai összevetésben két-három héttel később jelent meg, és lényegesen kevesebb fertőzést okozott, mint a nyugat-európai országokban.

Az Emmi és háttérintézményei továbbra is minden nap egyeztetnek, és folyamatosan 2-3 hétre előre előkészítik a kormány szükséges döntéseit - húzta alá a tárca. Hozzátették, a WHO első bejelentése óta mindig időben léptek, ennek köszönhető, hogy az európai országokkal is összehasonlítva Magyarországon jóval laposabb a fertőzés görbéje.

"Továbbra is 2-3 héttel az események előtt járunk és a magyar egészségügyi rendszer felkészítését végezzük a tömeges megbetegedések időszakára" - zárja közleményét a minisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során