Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Április 04. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotók: szentendreihirek.hu

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentő készülék, egy defibrillátor került a HÉV H5 vonalának szentendrei végállomására, köszönhetően annak, hogy együttműködési megállapodást írt alá Szentendre és a BKV.

Dietz Ferenc polgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma délelőtt a szentendrei HÉV végállomásán sajtótájékoztatón írta alá a város a közlekedési társaság együttműködési megállapodását, amelynek keretében egy korszerű defibrillátor készülék került a HÉV szentendrei végállomására.

Szentender, HÉV, végállomás, BKV, együttműködés, defibrillátor,

Hála a Jóistennek ez idáig még nem kellett használni a készüléket, de a tudatos városfejlesztés nem csak nagyberuházásokból áll, hanem a meglévő kis dolgokra való odafigyelésből is. Reméljük, hogy ezután sem lesz szükség a készülék használatára, de ha valaki mégis rászorul, akkor biztonságos és szakszerű segítséget tud kapni a mentők kiérkezéséig. Fontos, hogy odafigyeljünk a lakosságra, különösen az idősebb generációra, akik fokozott veszélynek vannak kitéve a szív és érrendszeri problémákat illetően”- mondta Dietz Ferenc polgármester.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója ezt követően kifejtette, hogy szeretnének minél több településsel olyan jó együttműködést kialakítani, mint Szentendrén. Mint a vezérigazgató hozzátette, a defibrillátor kihelyezése egy fontos lépés, melyet remélhetőleg több, az utasok kényelmét és komfortérzetét javító változtatás követ majd úgy, ahogyan azt a polgármester kezdeményezte a BKK elnökénél, Vitézy Dávidnál. A fejlesztési elképzelések között van egyebek mellett a rövidebb menetidő, új ülések, több férőhely a biciklik szállításához, ingyenes WIFI.

Szentendre, defibrillátor, szentendrei HÉV, végállomás, együttműködés, BKV

Az eseményen végül Pázmány Annamária a Szentendrei Rendelőintézet igazgatója köszönte meg a város odafigyelését, valamint a BKV együttműködését.

Szívroham esetén a kiérkező segítségig minden perc 10 százalékkal csökkenti az életben maradás esélyét, ezért különösen fontos, hogy kellő időben és szakszerűen tudjunk segíteni. Ez a készülék alkalmas rá, hogy a megfelelő ellátásig életben tartsa a beteget”- hangsúlyozta az igazgató asszony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás