Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. December 19. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: KULTURcafe

Együtt kerek a világ

Együtt kerek a világ

Együtt kerek a világ – ezt vallja Ivancsics Ilona színművész.

Ivancsics Ilona nagy boldogságára idén ismét teljes lesz az ünnep, mert Londonban dolgozó fia is hazatér, de a szűk családon kívül rokonokkal, barátokkal, régi kollégákkal is találkozik, sőt a Szomszédok sorozat alkotóival is ünnepel. December 27-én pedig a tíz éves társulata, az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely szentendrei játszóhelyén jótékonysági előadást tart a Dunakanyar hátrányos helyzetű családjainak.

Ivancsics Ilona színművész számára úgy teljes az ünnep, ha a számára fontos emberekkel együtt lehet, még ha csak ki időre is. Bence fia külföldön dolgozik reklámfotósként, így duplán nagy öröm Ilona és párja, Péter számára a közös karácsony és a szilveszter. Azt mondja, nekik már ott kezdődik az ünnep, amikor Ferihegyen leszáll a repülőgép. Így év végén, a munka ellenére is igyekeznek nagyon sok időt tölteni egymással, közösen sütnek, főznek, meglátogatják a rokonokat és az esti forraltborozás sem maradhat el Szentendre főterén a barátokkal.
A művésznő, szinte minden életszakaszában részese lehetett egy-egy "nagycsaládnak" is. Éppen ezért idén decemberben sem maradhat el, hogy együtt ünnepeljen egykori kollégáival, barátaival, a Szomszédok című televíziós filmsorozat színészeivel és alkotóival: Frajt Edittel, Fehér Annával, Trokán Péterrel, Ábel Anitával, Csűrös Karolával, Nemcsák Károllyal, Németh Kristóffal, Kertész Péterrel és a többiekkel.

"Hosszú évekig része volt az életemnek a sorozat, s a forgatások alatt örök barátságok köttettek, melyek azóta sem értek véget. A sorozat befejeztével nem szakadtunk el egymástól, hiszen minden esztendőben - így karácsony előtt - színész-és és alkotó kollégával összeülünk egy karácsonyi vacsorára. Régi sztorik, emlékek elevenednek ilyenkor fel, nagyokat nevetünk, de mindeközben nem feledkezünk meg azokról sem, akik sajnos már nincsenek közöttünk - nyilatkozta a művésznő.

De az ünnepi sorozat itt még nem ér véget számára, mert az idei évadban tízedik jubileumát ünneplő általa alapított magánszínház, az Ivancsics Ilona és Színtársai december 27-én jótékonysági előadást tart. A társulat Rusz Márk Milán: Jávor "Pali" Utolsó Mulatása című zenés fohászát adják elő, a hátrányos helyzetű családoknak. A társulat a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Gondozói Központ, A Családsegítő Központ pártfogoltjaival karácsonyozik együtt az előadás keretében. A művésznő úgy gondolja, hogy ha előadásukkal meglepetést és örömet okozhat azoknak, akiknek egyébként nincs lehetőségük színházi előadáson részt venni, a számára már kerek a világ.

Fotó: origo.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.