Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 02. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Egykori hírességek és a belvárosi épületek múltjának nyomában

Egykori hírességek és a belvárosi épületek múltjának nyomában

A belvárosi épületek valamint a hozzájuk kapcsolódó híres személyek múltját tárja fel a Művészeti Tanács a közeljövőben, az egyesület azonban ehhez munkához a szentendreiek segítségét is kéri.

Két nagy feladatot szeretne idén teljesíteni a Művészeti Tanács, amely Szentendre belvárosi épületeinek alaposabb megismerését tűzte ki. Lehoczky János kifejtette, a munkálatok során előbb felállít az egyesület egy rangsort azokról az egykori híres személyekről, akikről utcát, közterületet lehetne elnevezni, vagy emléktáblát lehetne a tiszteletükre állítania. A Művészeti Tanács elnöke hozzátette, olyan személyeket keresnek, akik sokat tettek a városért a római kortól kezdve napjainkig.
A személyek mellett eseménysorokat is kutat az egyesület, mely mindezek összeállításához kérik a szentendreiek segítségét.

A Művészeti Tanács tagjainak emellett másik elképzelése, hogy összegyűjti a városról készült levelezőlapok, fotók, festmények digitális másolatát, amiket rendszerbe szednek, és azt követően úgy megosztana az egyesület, hogy az önkormányzat építési osztályának is rendelkezésére álljon a régi, egykori utcakép megjelenései.

A tanács tagjai ezért kérik a szentendreieket, hogy akinek birtokában van bármilyen fotó, képeslap, kép, tervrajz a belváros régi épületeiről, építményeiről, keresse fel az egyesületet, vagy jutassa el a dokumentumokat személyesen vagy emailben a városi főépítésznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.