Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 26. 08:02, szombat | Helyi
Forrás: lvp/katasztrófavédelem

Büntetés járhat az növényi hulladék égetéséért - Be kell jelenteni!

Büntetés járhat az növényi hulladék égetéséért - Be kell jelenteni!

Több tízezer forint büntetést is kaphat az, aki felügyelet nélkül hagyja a kertben, szántókon égetett tarlót. Az égetést ráadásul be kell jelenteni a katasztrófavédelemnél.

Az aratási és betakarítási időszak végének közeledtével egyre több kertben, szántóföldön égetik a tarlót, a növényi hulladékot. Ezzel együtt napról napra több bejelentés érkezik a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, melyet olyan lakosok tesznek, akik csak a tüzet vagy a nagy füstöt látják. A tűzoltók pedig kiérkeznek a helyszínre és szembesülnek azzal, hogy felügyelet mellett égetnek.

A katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy az égetés időpontját, helyét és terjedelmét az égetés megkezdése előtt legalább 24 órával az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségre jelentsék be. Aki ezt elmulasztja, az az elkövetett szabálytalanság súlyának megfelelő szankcióra számíthat, például több tízezer forint megfizetésére kötelezhetik.

Kapcsolódó cikk
Három hektárnyi aljnövényzet gyulladt ki Pomázon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: