Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 11. 08:07, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Buliból lőtt meg egy embert

Buliból lőtt meg egy embert

Befejezték azzal a férfival szemben folytatott nyomozást az újbudai nyomozók, aki bulizás közben meglőtt egy embert.

Súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 28 éves férfi ellen.

2021. március 13-án 22 óra után Budapest XI. kerületében a Sáfrány utca egyik házában lefekvéshez készülődött egy család, amikor zajokra lettek figyelmesek. Olyan hangokat hallottak, mintha kövekkel dobálták volna az épület falait és az ablakokat. A családapa éppen kinézett a gyerekszoba ablakán, amikor egy éles fájdalmat érzett a bal vállán. A megsérült férfi kiabálni kezdett, hogy meglőtték, erre az épülettel szemben lévő házban lekapcsolták a villanyokat és az addig hangos buli lecsendesült – közölte a rendőrség.

A sértett azonnal hívta a rendőröket, akik megállapították, hogy a légfegyverből leadott lövések a szemben lévő udvar területéről származnak, ahol a bulit tartották. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett.

A légfegyver tulajdonosát Sz. Rolandot elfogták, a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy italoztak és légpuskával lövöldöztek, de nem adtak le célzott lövéseket a szemközti házra.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészég részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.