Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. November 29. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Pink Panthers

Bizonyítottak a Magyar Bajnokságon

Bizonyítottak a Magyar Bajnokságon

November végén a Budapesti Sportkastélyban rendezték meg a 2016-os év Magyar Bajnokságát Akrobatikus Rock And Roll sportágban. Szentendre városát a Pink Panthers képviselte a táncos viadalon.

Homán Gergely és Veres Aliz children kategóriában indultak, és szerezték meg életük eddigi legszebb eredményét. A versenyen az ország legjobb gyermek korú táncosaival kellett megmérkőznie a szentendrei fiataloknak. Bár a verseny előtti hetet kisebb sérülések tarkították, ezeknek nyoma sem látszott a teljesítményben.

A nap folyamán háromszor kellett bemutatniuk táncukat a Pink Panthers versenyzőinek. Aliz és Gergő párosa rendkívül magabiztosan és meggyőzően adta elő programját, így a versenybírók egyöntetű döntése alapján a döntő körben végül az ötödik helyezést szerezték meg.

A táncsport egyesület vezető edzője, Falaki Szabolcs rendkívül büszke erre a teljesítményre, mivel, ahogy azt kiemelte, a táncoslábú gyermekek csak tavaly nyáron kezdtek el együtt táncolni, sőt a páros fiú tagja mindössze másfél éve ismerkedett meg a rock and roll alapjaival.

A Panthers-es táncosok 2016 márciusában kezdtek el versenyezni. Először utánpótlás bajnokságokon indultak, ahol gyorsan a győzelemig jutottak. Ez után a szakági területi versenyeken mérették meg magukat, ahol szép eredményeket értek el az év folyamán ( második, harmadik helyezések). A területi ranglistán elfoglalt helyük alapján kvalifikálták magukat az országos versenyekre, ahol tavasszal még nem sikerült a döntő körbe jutniuk. Nyáron sem álltak le az edzésekkel, új kűrruha és döntős vágott zene készült nekik. A sok áldozatos munka, edzés és szülői összefogás eredményeként a gyerekek egyre szebb helyezéseket értek el, míg eljutottak eddigi legjobb eredményükig.

A táncosok edzője köszönetét fejezte ki a tehetséges gyermekek szüleinek, mivel támogatásuk nélkül nem jöhettek volna létre ezek a versenyeredmények.

Aliz és Gergő eddig szépen csillogó sporttáncos karrierje természetesen itt még nem áll meg. Gőzerővel készülnek a jövő évi, már serdülő kategóriás versenyekre, ahol reményeik szerint öregbíthetik egyesületük és városunk hírnevét.

Gratulálunk a táncoslábú Panthers-es táncpárosnak!

A gyerekek a szentendrei II. Rákóczi Ferencz Általános Iskola és Gimnázium és a Barcsay Jenő Általános Iskola tanulói.

Fotó: Pink Panthers

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.