Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Április 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Átcsoportosítással tartható a gátépítés üteme

Átcsoportosítással tartható a gátépítés üteme

Nem sikerült az eredeti tervek szerint haladnia a kivitelezőnek a gátberuházással, köszönhetően az időjárásnak, de ezzel együtt nem csúszik az átadás határideje. A héten újabb területeken folytatódik a gátépítés.

A tesztelés után előbb a hideg, a havazás, majd a sár hátráltatta kissé a munkákat a gátépítésen, az eredetileg beütemezett feladatok közül így néhányat át kell csoportosítani ahhoz, hogy ne csússzon az őszi átadás. A rendkívüli időjárást követően azonban ezt a kivitelező megteszi, így jelenleg úgy tűnik, hogy tartható a kitűzött határidő.

A szakemberek már teljesen elbontották a régi gátat a Péter Pál utcáig, a szakaszon így látszik, hogy milyen is lesz a rálátás a Dunára, illetve a Dunáról a városra. Ezzel párhuzamos elkezdődött a szivárgórendszer építése is. A kivitelező szerint ez a fázis porolással és zajjal jár, végeztével viszont nyár elején már birtokba vehetjük a megújult sétányt.

Az esetleges tavaszi árvíz ellen a töltés elbontása miatt már a mobil árvízvédelmi fal védi majd a várost. A következő pár hétben azonban még nem várható jelentős vízszint-emelkedés a Dunán. Már előtte, április közepén a kivitelező terheléspróbát tart a mobil árvízvédelmi falon valamint ezzel párhuzamosan zajlik majd a felállításán dolgozók kiképzése.

gátépítés, gátberuházás, mobilgát, Szentendre,

Mindemellett jövő héten új területeken is elkezdődik a munka. Így egyebek közt továbbépül a szervizút a Bükkös patak irányába és a 4-es szakaszon, a köszöntőszobor és a patak között, valamint elkezdi a kivitelező a résfalépítési munkákat is.

A szakemberek lezárják, majd elbontják a patak utáni rövid kerékpárút és gyalogjárda szakaszát, ahol előbb kiépítik a résvezető gerendát, a későbbiekben pedig a patakig a sétányt. Mivel a résfalépítési munkákhoz további területekre lesz szüksége a kivitelezőnek, ezért a patak túloldalán található parkolót is lezárja, így a környező kis utcák a korzó felől nem lesznek megközelíthetők.

Mindezek után elkezdődhet majd a gát megerősítése a Bükkös patak két partján, valamint a Postás strand irányába is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával