Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 20. 09:05, péntek | Helyi

„A szabadidőmben is a hivatásomnak élek” – interjú Kiss Ádámmal

„A szabadidőmben is a hivatásomnak élek” – interjú Kiss Ádámmal

Mi a legkorábbi, legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Sorozatunk következő interjúalanya Kiss Ádám.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- Természetjáró volt a családunk, és erősen megmaradtak bennem a Szentendre környéki kirándulások emléke, mint ahogy az iskolai múzeumlátogatások is a szentendrei kiállítótermekben. Arra az érzésre is emlékszem, amikor tudatosult bennem, hogy milyen szép helyen élek. Későbbi élményeim közül a hivatásommal kapcsolatos volt az egyik legnagyobb: az, amikor rendbe tettük a hajléktalan szállót, és hogy az ügyet a város is felkarolta.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Az én városom egy elképesztően empatikus, jó szociális szakemberekkel rendelkező művészváros. Úgy gondolom, hogy nálunk egy olyan erős szociális háló van, amelyet mások városoknak is érdemes lenne átvenni tőlünk.

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- Megfogalmazhatatlan, összetett érzés. Ahhoz képest, hogy a város növekszik, mégis megmaradt a kisvárosi jellege. Nálunk, Izbégen máig megmaradt a „mindenki mindenkit ismer” érzés.

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Nekem tetszik az az irány, ami most folyik a városban. Művészeti élet tekintetében jó hírünk van, sok a fesztivál, a kikapcsolódási lehetőség. Szeretném, ha tovább erősödne a szociális háló, és hogy még jobban megbecsüljük az oktatási, szociális, egészségügyi szakembereinket, akiknek hivatásukból fakadóan sokat tesznek a város lakóiért.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- Mivel a szabadidőmben is a hivatásomnak élek, gyakorlatilag alig van szabadidőm. De szeretek olvasni, és ha tehetném, többet kirándulnék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.