Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 30. 19:40, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő héten változékony idő várható záporokkal; a maximumhőmérséklet jellemzően még több felé 25 fok körül várható, de a hétvégén hidegfront érkezik, s akkor a nyugati területeken már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap készített országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Délelőtt szórványosan, később néhol fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 Celsius-fok között várható.
Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A nappali órákban 18-25 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között alakul.
Csütörtökön és pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön 7-13, pénteken 7-12 fok között várható. A maximumok mindkét napon 20-25 fok körül alakulnak.
Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A nyugati megyékben viszont már várhatóak záporok. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont még ekkor is 19-25 fok között alakul.
Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Esőre, záporra egyaránt számítani lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok körül várható. Ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 10, keleten pedig 20 fok körül alakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: