Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Szeptember 12. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

9/11-re emlékeztek Szentendrén

9/11-re emlékeztek Szentendrén

Tizenöt éve e napon New York-i idő szerint 8 óra 46 perckor szenvedte el az Egyesült Államok történelme legnagyobb terrortámadását.

Ennek emlékére - ahogy az elmúlt években mindig -, szirénaszóval tisztelegtek a szentendrei hivatásos tűzoltók a 2001. szeptember 11-i, New York-i terrortámadás következtében hősi halált halt amerikai bajtársak emléke előtt.

A Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen indított terrortámadásban rengetegen vesztették életüket és sebesültek meg súlyosan. Délután 14 óra 46 perckor az igazgatóság hivatásos tűzoltó-parancsnokságain, és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokon szolgálatot teljesítő tűzoltók a hősi halált halt amerikai tűzoltók, civil személyek és rendvédelmi dolgozók emléke előtt rótták le tiszteletüket. Az állomány a tűzoltó szerek kiállásával és 1 perces szirénázással tisztelegtek a tömegszerencsétlenségben elhunytak emléke előtt.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Szentendre HTP

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.