Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 03. 16:26, vasárnap | PR
Forrás: (x)

5 tanács, hogy ne legyen rémálom a költöztetés

5 tanács, hogy ne legyen rémálom a költöztetés

Költözködni még a szomszéd utcába sem egyszerű, mert sok dolog tud félremenni. Ha azonban megfogadod ezt az öt tanácsot, akkor nem lesznek álmatlan éjszakáid a költöztetés előtt és után sem.

Ha volt már szerencséd néhány alkalommal költözködni, akkor biztosan tudod, hogy mennyi fejfájással jár, míg az új otthonodban valóban otthon lehetsz. Érdemes a költöztetést alaposan előkészíteni, mert ezzel sok kellemetlenséget meg tudsz spórolni. Megmutatjuk az öt legfontosabb dolgot, amit, ha figyelembe veszel, nyugodt szívvel tudsz belefogni a költöztetésbe.

Időzítsd gondosan a költöztetést!

A legtöbb költöztetés hó végén és hét végén történik. Ha ki tudod kerülni ezeket az időpontokat, több mozgástered van. Gondolkodj előre és ne halogasd a költöztető kiválasztását sem. Árajánlatot lehet akár hónapokkal korábban is kérni.

Csak profi költöztetővel kezdj!

A profi költöztetők azt csinálják, úgy és akkor, ahogyan azt megrendeled. Rendelkeznek elég izomerővel és szaktudással az anyagmozgatáshoz, és nem utolsó sorban a megfelelő gépparkjuk is rendelkezésre áll. Ezek hiányában sok kellemetlenség érhet, érdemes inkább csak profikkal kezdeni.

Informáld le a költöztetést végző céget!

A megfelelő cég kiválasztásához rengeteget segíthet az ajánlás ismerősöktől, közösségi médiából. Inkább mások kárán tapasztald meg, ha egy cég nem megfelelő színvonalon dolgozik, mint a sajátodon. Szánd rá az időt és informáld le azt a néhány céget, ami szóba jöhet!

Ne (csak) az óradíj alapján dönts!

Lehet, hogy egy cég olcsóbb óradíjjal dolgozik, de elképzelhető, hogy kevesebb embert is hoz, így a munka tovább tart és a végén ugyanannyit fizetsz, mint egy profi cégnek, ami több embert küld és gyorsabban dolgozik. Nézd meg, hogy vannak-e rejtett költségek, például emelet díj, vagy nehéz tárgyakért felszámolt plusz költség. Az ár sok tényezőből állhat össze, érdemes ezeket előre tisztázni.

A csomagoláshoz kérj segítséget!

A költöztetés egyik legfontosabb tényezője a megfelelő csomagolás. Szánd rá a pénzt a profi költöztető dobozokra, mert segítenek biztonságban eljuttatni az értékeidet az új otthonodba. Sokszor használtan is lehet venni, vagy akár ingyenesen kapni ismerősöktől. Egy dupla aljú, megerősített profi költöztető doboz még akkor is biztonságosabb, mint a banános láda, ha többen használták előtted.

A nagyobb költöztető cégek segítenek a dobozok beszerzésében is, de akár magát a csomagolást is átvállalják. Érdemes velük egyeztetni, mert pontosan tudják mi hol és hogyan szokott megsérülni költöztetés közben.

Címkék: költöztetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.