Hírek
2014. Augusztus 17. 06:00, vasárnap | Helyi
Szentendrei receptverseny - íme a versenyző könnyű nyári receptek
Elkezdődött a Könnyű nyári finomságok című szentendrei receptverseny, melyet az az Ínyencház Főzőiskola és az InfoSzentendre.hu rendez. Az első finomság leírása már meg is érkezett!
Az Ínyencház Receptverseny Szentendre játék leírása!
ELŐÉTEL
Hideg trópusi gyümölcsleves
Hozzávalók: 1 doboz darabolt ananász konzerv, 1 doboz őszibarack konzerv, 1 doboz mirelit erdei mix, 1 doboz málna, 3 narancs, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kk. őrölt fahéj, 4 dl habtejszín.
Az ananász- és a barackkonzerv levét összeöntjük, hozzáadjuk a tejszínt, 2 narancs levét, a fahéjat. A vaníliás cukrot elkeverjük benne. Elegyítjük, majd belerakjuk az apró kockára vágott őszibarackot és ananászt, illetve beleöntjük a vegyes gyümölcsöket és a málnát is. Minimum két órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Beküldte: -cs-a
Kati kedvence – narancsos málna leves
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 dl málnaszörp
- 3 dl rostos narancslé
- 2 dl víz
- 2 dl tejszín
- méz
- csipetnyi fahéj
Elkészítés: a málnát 1/3 és 2/3 arányban kettészedjük, majd a nagyobbik részét összeturmixoljuk és egy szűrőn áttörjük. Ezután visszatesszük a turmixba, amibe beöntjük a málnaszörpöt, a vizet, a narancslét és elsőre egy fél deciliter tejszínt. Édesítésnek pedig két evőkanál mézet tehetünk bele. Ezzel el is készült a finom nyári gyümölcsös levesünk, amit fahéjjal is ízesíthetünk. A maradék tejszínnel, habbá verve pedig tálaláskor díszíthetjük.
Beküldő: Tóth Kata
FŐÉTEL
Brokkolis-burgonyás tepsis csirke
Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 közepes brokkoli, 6-8 szem újkrumpli, 1 doboz tejföl, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt bors, vegeta, rozmaring, kakukkfű, olívaolaj, 20 dkg eidami sajt.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon megsütjük. A krumplit héjában félig megfőzzük sós, vegetás vízben, a brokkolit rózsáira szedjük, és szintén megfőzzük.
Kissé kiolajozott tepsibe rakjuk a csirkemellet, a megpucolt, szeletekre vágott krumplit és a megfőtt, lecsöpögtetett brokkolit. Megszórjuk az egészet sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük. Meglocsoljuk vele a tepsi tartalmát és az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára olvad a tetején.
Beküldte: -cs-a
Grill kólás páccal
Hozzávalók:
tarja és csirkemell – társaság nagyságától függő mennyiségben
1 üveg kóla
vöröshagyma
foghagyma
olaj
Elkészítés:
A szeletre vágott csirkemellet és tarját sózva és borsozva olajba tesszük a karikára vágott vöröshagymával és a szintén felvágott fokhagymával együtt. Egy délelőttöt pácolódjon ebben az alapban. Ezután pedig vegyük ki a húsokat ebből a pácból, majd egy másik edénybe helyezzük bele és öntsünk rá kólát, amíg el nem lepi. A kólában elegendő 1-2 órát hagyni a csirkemellet és a tarját. Majd ezután süssük meg faszén fölött a kerti a grillsütőn.
Meglepően finom lesz!
Beküldő: Antal István
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1 nagyobb zsenge főzőtök
- 3 közepes fej vöröshagyma
- kevés étolaj(amiben majd a hagymát megpároljuk)
- 2 pohár kefir
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- kb. 1 dl víz
- fűszerek(só, bors, delikát, őrölt paprika)
Elkészítés:
A tököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk és rászórunk ízlés szerint pirospaprikát. A párolt hagymára ráöntünk két pohár kefirt és fűszerezzük. Ezután beletesszük a lereszelt tököt és kb 1 dl vizet. Így főzzük egészen addig amíg a tök puhára nem fő. Közben egy pohár tejfölbe belekeverünk két evőkanál lisztet, amit belekeverünk az ételbe. Még 1-2 percig főzzük.
Megjegyzés: Az elkészült tökfőzeléket akár magában vagy pörkölttel, (fasírttal) is fogyaszthatjuk.Ízlés szerint tehetünk bele kaprot is.
A vízmennyiséggel óvatosan bánjunk, mert a tök kiengedi magából a nedvességet a főzés során.
Beküldő: Horváth Szilvia
DESZERT
Málnás rakottas
Hozzávalók: 2 doboz mirelit málna vagy 50 dkg friss málna, 2 doboz tejföl, 4 dl habtejszín, 6-8 ek. porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 cs. babapiskóta.
A babapiskótát kis darabokra tördeljük. Összekeverjük 3-4 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a tejföllel. A málnát (ha mirelit kiengedjük) egy nagy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel és 3-4 ek. cukorral. Egy nagy üvegtálba rétegezzük. Alulra egy réteg babapiskóta, aztán egy réteg málna kerüljön, ezt így folytatjuk addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy a tetejére málnaréteg kerüljön. Hűtőbe rakjuk minimum 5-6 órára, de az sem baj, ha előző nap készítjük el, így kellően összeérnek az ízek.
Beküldte: -cs-a
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi
NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa
2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi
PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit
A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre
2024. November 22. 08:10, péntek | Bulvár
A Szabó Balázs Bandája új lemezével indul turnéra
Turnéra indul új lemezével a Szabó Balázs Bandája. A Keringés című stúdióalbumot egy tízállomásos koncertsorozaton népszerűsíti a zenekar, ennek második és kiemelt állomása november 30-án a fővárosi Dürer Kert.