Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 25. 09:10, szerda | Helyi

„Szentendre ódon utcáit járva az ember megnyugvásra talál” – interjú Boda Anikóval

„Szentendre ódon utcáit járva az ember megnyugvásra talál” – interjú Boda Anikóval

Mi a legkorábbi, legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Íme, Boda Anikó válaszai.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- A legkorábbi élményem a gyermekkoromhoz köthető. Az általános iskola felső tagozatát Szentendrén kezdtem el. Kiváló tanárokkal alkottunk egy kis közösséget, mely meghatározta a további életünket, értékrendünket is. A sport szeretetét is ennek az iskolának köszönhetem, Rácz Gizella kiváló pedagógus eredményes munkájaként.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Szentendre a művészek városa. Ódon utcáin sétálva az ember megnyugvásra talál, felfedezi ennek a szép kis barokk városnak minden gyönyörű régi épületét, és szeretettel beszélget az ismerőseivel.

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- Az én dalmát őseim az 1600 évektől éltek Szentendrén. Így kiterjedt rokonsággal rendelkezünk, mi vagyunk a Valentin Család, mely családhoz tartozni egy különleges életérzés. Büszkék vagyunk az őseinkre.

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Szeretném, ha 10 év múlva az unokáim is örömmel sétálnának a korzón, a Fő teret körül ölelő kis utcákban, és megérintené Őket is az az életérzés, ami engem ebben a városban mindig a hatalmában tart.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- A sport, a mozgás szeretete számomra meghatározó, végig kíséri az életemet, ezért szívesen tornászom, biciklizek, kirándulok. Szívesen látogatom a színházi előadásokat, kiállításokat, és örömmel tölt el egy-egy felújított kastély, kúria, vár megtekintése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.